De primaire focus van Solvid Ondernemen BV ligt op het re-integreren naar zelfstandig ondernemerschap. We hebben sinds 2002 ruime ervaring in de begeleiding van ondernemers in opdracht van gemeenten, UWV, diverse bedrijven en instanties en in opdracht van de particulier en ondernemer zelf. Door deze jarenlange ervaring kunnen we de ondernemer in spé van A tot Z begeleiden richting de start van zijn onderneming. De focus ligt hierbij op maatwerk, geen enkele ondernemer en geen enkel bedrijf is hetzelfde. Onze adviseurs zijn gewend aan een persoonlijke benadering van de klant, waarbij deskundigheid en resultaatgerichtheid voorop staan. Onze adviseurs hebben ervaring met de meest voorkomende arbeidsbeperkingen en weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Een klant met een stoornis in het autistisch spectrum heeft een andere aanpak nodig dan een klant die uit een burn-out komt.

We plannen altijd eerst een gratis kennismakingsgesprek in met de klant. Dit kan zowel bij ons op kantoor als bij de klant thuis. In veel gevallen vraagt de arbeidsdeskundige van het UWV ons om eerst een gesprek aan te gaan met de potentiële klant om te bekijken of de plannen van deze klant reëel zijn. Pas als wij van mening zijn dat er een reële casus ligt met een gemotiveerde ondernemer wordt de opdracht formeel uitgezet.

Tijdens dit kennismakingsgesprek gaan we in op de achtergrond en de plannen van de ondernemer in spé en gaan we in op de adviesbehoefte van deze klant. Ook leggen we uit hoe een traject er in grote lijnen uitziet, wat de verplichtingen van de klant zijn en welke dienstverlening we allemaal aan kunnen bieden. Afhankelijk van of het traject “werkfit maken” of “naar werk” begeleiden is stippelen we met de klant een stappenplan uit.